Доки рівняни мріють оселитися в екологічних будиночках із дерева та соломи, місцева пташва мириться з реаліями й обживає пластикові гнізда. Квартирне питання для горобців, шпаків і синиць - більше не питання. Вони мають власного архітектора і будівельника. Рівнянин Василь Ільчук плете гнізда з пластикових пляшок, а справжні пташині - колекціонує. Про нього - наступний сюжет циклу "Хобі по-рівненськи”.

Близько сорока пташиних гнізд зібрав за 10 років голова Рівне нського орнітологічного товариства Василь Ільчук. Розповідає, до своєї колекції бере тільки покинуті. Гніздо із шкарлупками яйця солов’я подобається колекціонеру найбільше.

Уже два роки колекція "Гнізда птахів Рівне нщини” знаходиться в обласному краєзнавчому музеї. Тут кажуть – експозиція унікальна тим, що у ній зібрані гнізда чи не всіх птахів Рівне нської області.

Окрім колекціонування, пан Ільчук уже два роки проводить експеримент "пластикові гніздівлі”. Виготовляє гнізда з пластикових пляшок і спостерігає за тим, як птахи там обживаються.

Цього року рівнянин виготовив вже 70 таких гнізд, що на двадцять більше, ніж торік. Каже, хотілося б, щоб кожного року ця цифра збільшувалась.