На Рівненщині меншає людей. Мешканці мігрують до сусідніх областей та виїжджають на заробітки за кордон. Особливо негусто люду у селах - і здебільшого похилого віку, молодь прагне будь-що перебратися до міста.

У селах немає роботи, і люди шукають кращої долі у місті. Молодь покидає рідні домівки у пошуках освіти і власної реалізації. Залишаються лише пенсіонери, яким вже немає потреби нікуди їхати.

Наталія Янчук теж переїхала до обласного центру. Ще два роки тому її сім'я жила у місті Дубно, нині мешкають у Рівному. Каже, основною причиною, чому переїхали, є кращі умови навчання для дітей. І додає: окрім цього діти мають можливість відвідувати різноманітні гуртки, басейн та кінотеатр. У Дубно цього нема.

У Головному управлінні статистики у Рівне нській області кажуть: чисельність населення у нашій області з початку року зменшилась на триста людей. Відбулося це за рахунок міграції в інші області та країни. Що стосується переїзду мешканців Рівне нщини з сіл у міста, то таких з початку року зареєстровано майже чотири тисячі.

Приріст населення більшає у тих областях, де є великі промислові підприємства та чимало навчальних закладів. Саме туди переїздять сільські мешканці. Та фахівці не радять вже списувати села з карти України. Прогнозують: з подальшим підняттям плати за комунальні послуги та відсутністю роботи у містах – люди будуть змушені переїздити до сіл і працювати на землі.