Гість студії — лікар-невролог, рефлексотерапевт, член лідерської ради, міжнародний лектор китайської міжнародної корпорації "Хуа-шен" Людмила Карачун.

Ведуча Руслана Броновицька.

В: Чим відрізняється традиційна медицина від нетрадиційної?

Л.К.: Нетрадиційна медицина основана на народних знаннях, яким пона тисячу років. Натомість традиційній медицині лише триста років. Але лише в Україні. На Сході традиційна медицина базується на методах, які вітчизняна та західна медицина відносять до нетрадиційної. Хоча вона вивчається у вищих навчальних закладах. Також однією і чи не найвагомішою різницею є те, що так зване нетраджиційне лікування проходить зазвичай без хірургічного втручання. Також хочу сказати, що нинішні лікарі все більше зважають на нетрадиційні методи лікування і застосовують їх у практиці.

В: Що найголовніше в лікуванні тієї чи іншої хвороби? Препарати, чи віра пацієнта в одужання?

Л.К.: Я вважаю, що кожна людина має віру, яка проявляється найбільше в екстремальних ситуаціях. Тому віра — невід'ємна частина при лікуванні.

В: Яким методам лікування Ви надате перевагу у своїй практиці?

Л.К.: Причина будь-якої звороби зазвичай лежить "глибоко" в організмі. Тому потрібно комплексно підходити до винесення будь-якого діагнозу і вивчати першопричину захворювання.