Вже цієї неділі Україна обиратиме нового Президента. Зробити свій вибір має кожен українець. Аби полегшити його жителям області, Перший місцевий розпочинає цикл сюжетів присвячений виборам 2014. Перший з них стосується можливості волевиявлення. Як рівнянам не втратити можливість зробити свій вибір?

Кожен, хто готовий прийти на дільницю та віддати свій голос за якогось із кандидатів у Президенти, у першу чергу повинен перевірити наявність свого прізвища у списку виборців. 19 травня - останній день, коли виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії або відділу ведення держреєстру із заявою про виправлення неточностей у списках виборців або тимчасову зміну місця голосування.

Здебільшого це люди, які ніде не зареєстровані, з різних причин.

Останнім днем, коли можна звернутися до суду з позовом про уточнення списку виборців, щоб проголосувати 25 травня, є четвер, 22 травня. Окрім того перевірити наявність себе у списку виборців можна й не виходячи з офісу, скориставшись спеціальним сервісом. Для цього на сайті державного реєстру виборців, треба зайти на сторінку "особистий кабінет", зареєструватися та відправити запит.

Відповідь на нього отримаєте вже наступного дня на електронну пошту. У комітеті виборців сподіваються, що ресурс буде доступним і надалі, й активно використовуватиметься на наступних виборах.