У Рівному відбулись традиційні музейні гостини. Кількасот ремісників та колекціонерів влаштували свято історії під стінами обласного краєзнавчого музею. Танцювали, співали, кували і історію вивчали кілька тисяч рівнян, які відвідали цей захід. Як це було - далі у сюжеті "Першого Місцевого".

Історик за освітою, коваль за фахом та митець за покликанням Віктор Рибачок на музейних гостинах вперше. Простонеба з-під його молота виходили красиві витребеньки ручної роботи. Саме так працювали ковалі сотні років тому. Зараз їх фах в масовому виробництві полегшує техніка, але і руками, каже, доводиться попрацювати.

А це - товариство "Пам'ять" розказує рівнянам про УПА. Ентузіасти одразу на ділі показують людям як виглядали повстанці та чим воювали. На згадку ж пропонують придбати копії листівок з сорокових років.

Цьогорічні музейні гостини відбулись в суботу. Перенести день ярмаркування змусили обставини. Цієї неділі - день трауру, в наступну - вибори.

Ярмаркували чи не всім містом. Упродовж традиційного фестивалю на території довкола музею і яблуку було ніде впасти. Хтось купував у ремісників крам, хтось водив між стендами істориків, а хтось дивився на виступи місцевих і не тільки фольклорних колективів та літераторів.