Справжні сусідські війни розгорілися у Рівному на здавалось би порожньому місці. Встановлена одними сусідами лавочка, не простояла і години, адже її викорчували інші. Мовляв шум від тих, хто на ній сидітиме буде заважати, а сміття - заполонить увесь двір. Згодом тут хотіли облаштувати і дитячий майданчик, але компромісу не досягнули. Що потрібно, аби біля будинку такі конструкції встановити на законних підставах, - цікавились журналісти "Рівне 1".

Будинок на Київській, 12 ще до червня минулого року був гуртожитком. Нині ж це звичайний житловий будинок, де мешкає чимало родин із дітьми. Саме вони і задумали встановити біля будинку лавочку, аби мами під час прогулянок з малятами мали куди присісти.

У будинку понад тридцять дітей до п'яти років. Заради них батьки й вирішили облаштувати майданчик за власний кошт.

Проте інші сусіди повстали. Встановлена лавка не простояла і години. Демонтажери пояснюють: живуть на другому поверсі, а лавку встановили просто під їхніми вікнами.

Окрім того нарікають двір прохідний, а тому затятих "засідальників" з пляшками тут щовечора чимало. А ще ображаються: сусіди з ними навіть не порадилися.

Сусіди ніби й спільну мову знайшли: лавку готові встановити у іншому місці.

Та за словами завідувачки гуртожитку поспішати у цій справі не можна.

Відповідну заяву жильці у жек таки написали. За словами майстра дільниці №4 ЖКП "Галицьке" Олени Попрожук, аби за власний кошт облаштувати лавку чи дитячий майданчик біля будинку мешканцям треба погодити місце його встановлення із ЖКП. Та у першу чергу варто домовитись між собою.