Перемога Динамо над Шахтарем надихнула багатьох на спортивні досягнення. А в костопільському ліцеї-інтернаті спортивного профілю стверджують, футболісти нового покоління ростуть і на Рівненщині. Більше того, зірок майбутнього футболу України тут готують не тільки з хлопців.

У Костопільському ліцеї-інтернаті спортивного профілю навчаються понад дві сотні дітей з Рівне нщині та сусідніх областей. Свою освіту вони здобувають на п'яти відділеннях. Найпопулярніше серед них футбольне. І не тільки для хлопців.

Ось так проходить тренування серед слабкої статі. Дівчат футболісток в ліцеї сьогодні майже півсотні. Одинадцятикласниця Вікторія Головач навчається тут вже декілька років. Хоча зізнається, до цього про футбол навіть не мріяла.

Сьогодні Вікторія одна з кращих футболісток в ліцеї. Втім каже, тут всі працюють та спілкуються на рівних.

Вихованці ліцею стверджують, живуть як одна велика родина. І під час навчань, і під час тренувань.

Загалом ліцей пишається своїми вихованцями. Адже тут свою спортивну передпрофесійну підготовку отримують діти не лише з футболу, але й з волейболу, баскетболу, греко-римської боротьби та легкої атлетики. Лише цього року вони здобули 34 медалі, 25 з яких золоті.

Обласна влада, на балансі якої і знаходиться цей спортивний ліцей, обіцяє: фінансуватимуть заклад в міру можливостей, бо розуміють важливість здорового виховання сучасної молоді.

У ліцеї впевнені, сьогодні варто виховувати не лише чемпіонів, але здорову націю. Тому сподіваються, що влада не відмовиться від вкладання коштів у спортивну освіту рівненських дітей.