Порадитися з територіальними громадами Рівненської області хоче голова адміністрації. Сергій Рибачок ініціює консультативну нараду з міськими головами Рівненщини та керівниками районних рад. Усе - заради того, аби вирішити чи влаштовує кандидатура Миколи Щирука на посаді очільника обласного УМВС більшість представників органів місцевого самоврядування.

Призначення Миколи Щирука на посаду начальника УМВС України в Рівне нській області спричинило хвилю емоцій. Громадські активісти, які не згодні з такою кандидатурою спочатку заблокували управління міліції. Потім перекрили рух трасою Київ-Чоп. Обіцяли вдатися і до більш радикальних дій, якщо Микола Щирук не напише заяву про звільнення. Тепер ж розібратися в ситуації хоче голова Рівне нської облдержадміністрації. Сергій Рибачок ініціює консультативну нараду з територіальними громадами Рівне нщини.

Нарада відбуватиметься у формі відеоконференції. Якщо ж більшість не підтримає Миколу Щирука на посаді керівника міліції то Сергій Рибачок обіцяє переконувати профільне міністерство, аби очільником правоохоронців на Рівне нщині стала інша людина.

В той же час громадські активісти здаватись не збираються. Навіть написали лист в прокуратуру. Мовляв, начальника міліції немає на своєму робочому місці.

В той же час громадські активісти сумніваються в ініціативі голови облдержадміністрації. Адже більшість районних рад на Рівне нщині після революції очолили представники провладних партій, які, за словами громадських активістів, і лобіюють призначення Миколи Щирука на посаду начальника УМВС в Рівне нській області.