Селяни перейшли до дій. Сільські та селищні голови всієї України зібралися на з'їзд у столиці. Радилися про наповнення бюджетів, ринки збуту сільгосппродукції, можливість обиратися до рад усіх рівнів та створили власну всеукраїнську асоціацію. Декому перепали ще й подарунки. Утім, селяни на дармове не покладаються, усього звикли досягати власною працею.

На установчому з'їзді сільські та селищні голови створили всеукраїнську асоціацію, розповідає заступник голови Рівне нської облради Валентин Крока. Чиновники сподіваються, що створений орган правління допоможе вирішити проблеми селян і додає: у його створенні Рівне нщина відіграла вагому роль.

Також прем'єрка запропонувала прямі міжбюджетні відносини державної та місцевої казни. Тобто щоб значна частина бюджетних коштів йшла у села. Адже останні зараз змушені брати кредити на виплату заробітної плати бюджетним працівникам. Про вирішення інших проблем на селі мова взагалі не йде.

Селяни вірять, що тепер їх почують. Адже сільським, селищним та міським головам тепер нададуть можливість бути обраними у ради будь-яких рівнів.

На всеукраїнському з'їзді також роздавали подарунки. Двадцять новеньких молоковозів отримали керівники двадцяти сільських обслуговуючих кооперативів. Пощастило і одному представнику Рівне нщини.

Селяни сподіваються, що всі запропоновані зміни втіляться у життя якомога швидше. І пояснюють, якщо цього не станеться - працювати їм буде нерентабельно.