Міліціонерами рівненщини призначили нового начальника. Не всім, таємно і в Сарнах. Представляв Миколу Щирука перший заступник міністра внутрішніх справ під час наради, для "обраних".Громада таємного призначення не сприйняла. Як в сарненському будинку культури міліціонери з начальником знайомились - далі у сюжеті "Першого місцевого".

Перший заступник Авакова зібрав у Сарненському будинку культури частину керівників рівненської міліції. Починає нараду з новини, до якої силовики не готувались.

Як тільки міліціонери присутні в будинку культури дізнались про те, що майже місяць як мають керівника - почали доповідати йому про сареннську стрілянину 9 травня.

Кілька активістів Правого Сектора таки прориваються через щільне кільце міліціонерів, що охороняли спокій засідателів. Новина про призначення для них мов сніг на голову. Микола Щирук заспокоює досвідом та професіоналізмом.

Вже після представлення головний міліціонер області отримує настанову від першого заступника міністра внутрішніх справ.

Дiалог і плідна співпраця розпочалися вже сьогодні. Противники кулуарного призначення Миколи Щирука від самого ранку привезли шини до обласного управління міліції і стали живим щитом перед центральним входом до приміщення на Хвильового 2. Натомість з Сарн, Костополя та Березного приїхало кількадесят чоловік на підтримку майже місяць як начальника обласної міліції. На Хвильового, 2 Микола Щирук на вимогу громади так і не з'явився.