Через нового начальника обласної міліції перекрили трасу Київ-Чоп. Зробили це громадські активісти. Вони не згодні з призначенням на посаду Миколи Щирука. Ще з ранку люди заблокували вхід до обласного управління міліції. Проте дізнавшись, що керівника УМВС немає — поїхали на дорогу. Про всі перипетії кадрового рішення Міністерства внутрішніх справ - далі у сюжеті "Рівне 1".

Із самого ранку Миколу Щирука активісти чекали на своєму робочому місці – не привітати з призначенням, а вимагати відставки. До обласного управління міліції звезли шини, а саму вулицю перекрили автомобілями. Люди не згодні з призначенням Миколи Щирука.

Переконавшись що начальника на роботі немає, активісти проголошують свої умови – за годину перекриють рух міжнародною трасою Київ-Чоп. Якщо Микола Щирук не приїде на роботу. Не дочекавшись дорогу таки перекривають і погрожують готові заблокувати центральні магістралі і в інших областях України.

В результаті люди з зупинених маршруток до Рівного вимушені йти пішки, а окремі водії висловлюють своє незадоволення в категоричній формі.

Першим розблокувати проїзд та домовитися з громадськістю пробує Голова Рівне нської облдержадміністрації. Перекриття дороги Сергій Рибачок називає провокацією.

Проте порозумітися з громадою керівнику області не вдалося. Наступним домовлятися приїжджає сам новопризначений очільник міліції.

Громадські активісти вимагають заяву про відставку. Кажеть лише тоді розблокують і дорогу і управління міліції. Микола Щирук каже що він не хазяїн, але не уточнив чого.

Думав новопризначений керівник про своє майбетнє хвилин 40 і з кимось активно радився по-телефону. А потім просто поїхав. Як виявилось до обласної державної адміністрації де вже зібралися інші громадські активісти та журналісти. Тут Микола Щирук себе називає вже підневільною людиною.

Наразі, ще вчора призначений керівник рівненської міліції чекає на дзвінок з міністерства. І вже сьогодні Микола Щирук може залишитись без посади, або ж змушений буде залагоджувати конфлікт з представниками громадських організацій.