Сертифікат, паспорт чи свідоцтво про народження та запрошення - без цих трьох документів учасників зовнішнього незалежного оцінювання на пункт тестування не пропустять. Окрім того заборонено - списувати, запізнюватись, користуватись будь якими технічними засобами. Такі поради дають освітяни тим, хто планує успішно пройти тестування цьогоріч.

Майже 9 тисяч випускників Рівне нщини цьогоріч складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Абітурієнтів на кожному пункті перевірятимуть металодетектором. Якщо знайдуть порушників - його результати ЗНО анулюють. Обов'язково з собою учні повинні мати три документи. Сертифікати діти вже мали отримати поштою, якщо такого немає слід пошукати.

Наступний обов'язковий документ - запрошення на пункт ЗНО, його також розсилають поштою, або ж можна роздрукувати з особистої сторінки в інтернеті.

Писатимуть ЗНО абітурієнти у 33 пунктах тестування, які розташовані у Рівному, Дубні, Дубровиці, Костополі, Кузнецовську та Сарнах. Тому дорогу до пунктів слід вивчити завчасно.

Учасникам радять уважно передивлятися усі документи, та шифри, аби не виникло помилки. Освітяни кажуть, діти готові писати апеляції, якщо з чимось будуть не згодні.

Відбуватиметься ЗНО з 3 до 27 червня - основна сесія, та з 4 до 11 липня - додаткова. Разом з абітурієнтами краю ЗНО писатимуть і п’ятеро учасників з Криму.