Першими вихідними вересня ротарійці зібрали друзів: поділитися досвідом, обговорити успішні соціальні проекти і посмакувати раками.

Члени Рівне ROTARY власним коштом реалізували на Рівне нщині не один успішний проект. Зокрема започаткували Програму підтримки талановитої рівненської молоді, допомагали постраждалим від повені. Ротарійці вважають: віддавати потрібно, не чекаючи нічого взамін.

Як і щороку на початку вересня, Рівне ROTARY запросив друзів з усієї України та Білорусі, аби у неформальній обстановці обмінятися досвідом та поділитись планами на майбутнє. За дев'ятирічною традицією, гостей частували раками. Звідси і назва рівненських зустрічей "Рівне ROTARY раки". Доброю традицією на "ротарійських раках" є проведення благодійного аукціону

У реалізації проектів Рівне ROTARY тісно співпрацює зі своїм Молодіжним проектом - Клубом Ротаракт Рівне . Саме його вважають найактивнішим Ротаракт клубом в Україні.

Рівне Ротарі - відкритий клуб, проте охоче до нього приймають лише того, хто хоче стати справжнім ротарійцем, а не просто членом Ротарі Клубу заради престижу.