Соціальними мережами поширилося повідомлення: ретроградний Марс почав сповільнювати свій рух і потроху став зупинятися.

Астрологи стверджують, таку поведінку войовничої планети одразу помітили усі українці. Бо вона вплинула на хід бойових дій. Ситуація на Сході ніби зависла, почала пригальмовувати.

Слід зазначити, що при звичайній швидкості близько 30 хвилин (половина градуса)/ добу Марс рухається менше 10 хв/добу і повністю зупиниться 19 травня, а 20-го травня розгорнеться на прямий рух.

Нагадаємо, Путін ввів війська в Крим і фактично почав війну з Україною в перших числах березня, коли Марс розвернувся на ретроград.

Зокрема, астролог Єлена Галат стверджує, що в класичній астрології це означає затяжний конфлікт і поразку агресора. Адже ретроградність підриває і загрожує невдачею будь розпочатого справі або проекту, які підуть не так як планувалося, будуть сповільнюватися, виснажитися та зрештою ні до чого не приведуть.

І вже після 20 травня, за прогнозами Галат, українські солдати виженуть і сепаратистів і російських військових.

А до 30 травня і на початку червня, транзитний Юпітер зробить секстиль до Марса в карті України. Юпітер планета сприятлива. У класиці символізує законодавчу владу, підтримку високопоставлених чи іноземних осіб, всякі високі досягнення і перемоги.

Згідно прогнозів , святкувати новий День Перемоги можна буде вже 23-25 ​​червня. А у червні-липні Елена Галат пообіцяла спокійного життя.