Життя маленької Катрусі під пильним наглядом лікарів, волонтерів, соціальних служб, і простих рівнян. Батьки відмовились від немовляти у пологовому будинку.

Дівчинка народилася на 25 тижні вагітності з вагою 670 грам. Нині Катруся знаходиться у відділенні неонатології Рівне нської обласної дитячої лікарні, нею опікуються місцеві волонтери. Її відвідують, приносять ліки, одяг та необхідні речі просто небайдужі рівняни. Дитина активно набирає вагу, і вже важить понад 3 кілограми. Лікарі, які врятували життя дитинки протягом усіх 5-ти місяців робили все можливе аби Катруся жила.

Начальник служби у справах дітей Рівне нського міськвиконкому Андрія Міщеня запевняє, що процес усиновлення зрушився. Вже вчора батьки усиновителі подали заяву до суду, де прийматимуть рішення представники Феміди.

Волонтери, які опікуються Катрусею знову стурбовані, кажуть що дівчинку збираються переводити у дитячий будинок, а це загрожує її здоров`ю. Лікарі обласної дитячої лікарні запевнили – дитина потребує спеціального догляду, тому на вихідні залишається в лікарні. Однак закон передбачає переведення дитини хоча б на кілька днів у будинок дитини.

pic

pic