Сотник "Волинської січі", самооборонець, а тепер боєць Національної гвардії Володимир Пастушок брав участь у бою з сепаратистами в Словянську.

- Спілкувався з сотником "Волинської Січі" Володею Пастушком. Він до мене був сотником у "Поліській Січі"), - повідомив сотник «Поліської січ» Роман Захарчук. - Зараз він у нацгвардії під Слов'янсько. Приймали той бій, про який писали де загинули та травмовані. Що сепаратисти добили їх кулеметника, якого везла швидка. Тобто 5 мертвих зі сторони урядових військ. Він просив, щоб замовили за нього словечко перед Богом.

Володимир «Пісня» Пастушок родом з Березного. Відомий у краї патріот тривалий час був сотником «Поліської січі» під час подій на Майдані став сотником «Волинської січі» та сотні самооборони майдану. Саме його сотня була під кулями на Інституцькій, а шестеро його побратимів загинули від куль. Був серед них і рівнянин, герой Небесної сотні Олександр Храпаченко.

Після зміни влади «Пісня» одним із перших записав до лав Національної гвардії. І зараз захищає Україну під Словянськом. Вдома на захисника Батьківщини чекає родина.

Джерело: сайт ВСЕ