Громадські активісти проінспектували будівництво на Пагорбі Слави і виявили, що невідомі захопили понад 60 соток парківської землі. На ділянці ведуться підготовчі до будівництва роботи, хоча немає паспорту будівництва та проекту виконання робіт.

2 травня близько 10-ти громадських активістів Рівного прийшли до огородженої ділянки на Пагорбі Слави, щоб з`ясувати, яку площу протизаконно захопили забудовники.

Нагадуємо, згідно договору оренди, ще у 2008 році Рівне нська міськрада надала для ППФ «Офіс-дизайн» в районі Пагорбу Слави 8,3 сотки для будівництва закладу громадського харчування. Заступник міського голови Галина Кульчинська стверджувала, що ППФ «Офіс-дизайн» - це фірма, яка веде будівництво «Набережного кварталу».

Наразі ж тут відгороджена в рази більша ділянка, ніж 8 соток. Доступ до неї закритий парканом по всьому периметру. Тут також звели тимчасову будівлю, дуже схожу за обрисами на «Центр продажу» Набережного кварталу.

Скориставшись драбиною, вдається зафіксувати, що за парканом виритий колован та стоїть будівельна техніка.



pic

Громадські активісти викликали міліцію, щоб та зафіксувала захоплення земельної ділянки. Чекати правоохоронців довелося понад півтори години, і то - після кількох додаткоих дзвінків голові Рівне нської облради Михайлу Кириллову.

Рівнянам вдалося потрапити на закриту від сторонніх очей ділянку завдяки тому, що ворота відкрили якомусь чоловіку з команди забудовника. Нам також вдалося здійснити виміри електронною рулеткою, якою користуються професійні архітектори. Згідно розрахунків, площа огородженої території - понад 68 соток (виміри можуть мати незначну похибку - авт.)



pic

В цей час на зустріч активістам вийшов чоловік, який відмовився представитися, однак намагався видворити людей з ділянки, мовляв, це приватна власність.



pic

На прохання громадських активістів та журналістів показати документи, згідно яких огороджена ділянка, кілька разів повторював, що усі документи є на сайті, проте не зміг назвати назву сайту.

Десь за дві години після початку спілкування привіз копії договору оренди на цю ділянку (8-ми соток), видрукованих з сайту "Четверта влада".

В цей же час нарешті з`явилися і представники міліції, які зафіксували заяву активістів про захоплення землі.

Невдовзі після наряду міліції до ділянки завітав і голова облради Михайло Кириллов. Пообіцяв громадським активістам, що на 14.00 в понеділок, 5 травня, сюди прийдуть інспектори ДАБК, працівники місквиконкому, прокуратури, щоб скласти остаточний висновок про законність чи незаконність будівельних робіт і в разі незаконності - звільнити ділянку. Громадські активісти запрошують усіх небайдужих приєднатися до протидії незаконній забудові.

Джерело: портал "Четверта влада".