Понад 3 тисячі патріотів сьогодні в урочищі Гурби пом'янули загиблих за Україну. 70 років тому у нерівному бою бійці Української повстанської армії прорвали оточення військ НКВС. Ветерани УПА стверджують тоді здобули перемогу та продемонстрували усьому світу справжній патріотизм, любов до рідної землі та ненависть до окупантів.

Ветеран Української повстанської армії Анатолій Стецюк на Гурби приїжджає щороку. На початку 50-х років чоловік був особистим тілоохоронцем Ніла Хасевича. Каже, ця битва - велика перемога українського духу та української звитяги.

Щоб дійство справді нагадувало події 1944-го року зі Львова організатори привезли БТР. Крім того залучили і артилерійську установку часів Другої Світової війни. І традиційно, відновили протистояння сторін із автоматичною зброєю у руках.

Вперше за останні роки тут зібралась сила-силенна людей, й дійство відвідало навіть керівництво області. Новопризначений голова Рівне нської облдержадміністрації Сергій Рибачок каже, посприяли, аби 70-річчя бою під Гурбами могли відвідати якомога більше охочих.

Підготовлені навіть під’їздні шляхи до монастиря так само організовано під’їзд людей пластунів, ветеранів. Так само ми підготували подарунки для ветеранів які сьогодні на щастя це залишилися живими і хочемо належним чином вшанувати їх.

Цьогоріч до гурб, за підрахунками організаторові завітало 3 тисячі людей. Таким чином вкотре довівши: якщо українські патріоти і далі пам'ятатимуть та вшановуватимуть героїв, то у майбутньому можна не боятися жодного зовнішнього ворога.