Рівненська міська рада, хоч і у дещо дивний спосіб, але таки повернула місту земельні ділянки на вулиці Київській, більше відомі як "землі садоводів". Традиційно не обійшлося без взаємних звинувачень, крику та показових виступів.

Скандал навколо цього питання розгорівся минулого року. Кілька разів на сесії намагалися проголосувати за виділення 67 земельних ділянок (20 на вулиці Київській та 47 у районі вулиць Погоринська-Федіна) рівнянам, які мають певне відношення до самих депутатів міськради або ж облради чи навіть посадовців.

Врешті за виділення землі на Київській таки проголосували. Інше питання - "завалили".

Згодом, з'ясувалося, що через підставну особу землю на Київській отримав зять міського голови. Сам мер після цього заявив, що передадуть цю ділянку рівнянці Світлані Ілліній, яка сама виховує шістьох дітей.

Та вже на цій сесії на розгляд сесії надійшов протест прокурора, який вимагав скасувати рішення №3267 від 26.09.2013 року. Рівне рада задовольнити прохання прокуратури відмовилась. Натомість проголосувала за практично аналогічне власне рішення. Тож Рівному повернули 19 земельних ділянок на Київській, за виключенням землі, яку віддали багатодітній жінці.

Як усе це відбувалось, дивіться самі:


Як у рівненських "садоводів" землю відбирали rivne1