Рівненські будинки обігріватимуть сміттям. Тобто газом, який видобуватимуть з цього сміття. Чиновники сподіваються, це вирішить екологічні проблеми міста. Адже щоліта на полігоні накопичується метан і, через надмірну спеку або ж з людської необрежності, загорається. А від диму та смороду потерпають мешканці міста.

Видобувати газ на рівненському сміттєзвалищі плануюють місцеві чиновники. Кажуть, технологія досить легка: сміття перегниває та виділяє метан. Його лише потрібно зібрати в спеціальні резервуари. Для цього під сміттям хочуть прокласти спеціальні дренажні труби. Після цього вирішатьт, як зібраний газ використати.

Нині керівництво міста думає і над тим, як утилізувати сміття на рівненському полігоні. Це питання нагальне, як ніколи, тому що ресурс сімттєзвалищамайже вичерпаний. Втім коли розпочнеться будівництво сміттєпереробного заводу та видобування газу з чиновник не знають. Запевняє, перемовини з інвесторами ведуться мало нещодня. Вже й договір про наміри підписали. Тому залишалося лише чекати. Газ із сміття хочуть навчитися видобуватимуть рівненські чиновники. У такий спосіб спробують вбити відразу двох зайців: місто обігріти, і зменшити пожежі, які виникають тут щоліта.