Наближати рівень життя села до обласного центру та розробляти конкретні кроки для розвитку регіону на Рівненщині будуть за гроші Євросоюзу. Усе це в рамках проекту "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні", котру почали реалізовувати в нашій області. У скільки обійдеться стратегія Рівненщині та як довго її розроблятимуть?

Стратегію економічного та соціального розвитку Рівне нщини до 2020 року вже почали розробляти в області. Кажуть: це буде цілком практичний документ, а не гарна книжка, яку показують приїжджим делегаціям. Наша область стала однією з 5 пілотних в Україні, на яких реалізовуватимуть подібний проект. Кажуть, обрали Рівне нщину через неконфліктність регіону та гарне сприйняття новацій.

Загалом стратегія передбачає не лише ідею, а розробку конкретних плани реалізацій кожного проекту. Фінансуватимуть їх з кількох джерел.

До створення стратегії планують залучити громаду: активних мешканців області, які вміють працювати та мають перспективні плани розвитку галузей. А ще ініціатори проекту на місцевому рівні ставлять за мету: зменшити дисбаланс між життям у обласному центрі та селі. Розробити стратегію планують за півроку. До того ж витрачатимуть на це саме європейські гроші, а не місцеві.