Мешканці віддалених від обласного центру сіл та містечок тепер почуватимуться впевненіше. Первинну правову допомогу та консультації вони зможуть отримувати, не покидаючи рідного села чи райцентру. Для цього необхідно звернутися до бібліотеки. А вже там проконсультуватися із фахівцем можна буде й онлайн.

Мешканці сіл та містечок тепер зможуть отримувати доступну правову допомогу, яку запроваджують у десяти районних бібіліотеках Рівне нщини. Адже у людей часто виникають питання до органів влади - управління юстиції, соціального захисту, пенсійного фонду та земельних ресурсів. Тому організатори вже домовилися зі спеціалістами цих установ, щодо співпраці.

Домовилися також з районними бібліотеками, які працюють за програмою бібліоміст, це вже десять центрів. Вони оснащені комп'ютером та гарнітурою, аби при розмові не заважати. На другому кінці консультуватимуть спеціалісти. Усе по скайпу в прямому режимі. Люди заздалегідь можуть описати свою проблему, чи питання, щоб точно знати якого фахівця запросити. Організатори кажуть проблеми також передбачили.

Організатори наголошують, це первинна консультаційна допомога, та вона має полегшити пошуки істини у віддалених селах, адже за такими сервісами майбутнє. Працюватимуть фахівці поки що з селами - Немовичі, Пісків, Клевань, Зоря, Довгошиї, Млинів, Бокійма, Велика Омеляна, Квасилів та Гоща.