Сьогодні Всесвітній день розповсюдження інформації про аутистів. На Рівненщині до цього часу було зареєстровано понад пів сотні дітей із подібним діагнозом. Втім фахівці кажуть, ці цифри надто занижені. На рівненському майдані нині волонтери розказували рівнянам, що треба робити, якщо вони зустрінуть самотню дитину аутиста.

Близько 11 години на Майдані Незалежності рівненські волонтери розпочали акцію із розповсюдження інформації про дітей аутистів.

Більшість рівнян, котрі сьогодні зустріли волонтерів, виявилися необізнаними із проблемами аутистів. Багато з них навіть не знають, що то за діагноз такий. Втім від інформації про аутистів, якою нині ділилися волонтери, рівняни не відмовлялися. І навіть жертвували гроші для виготовлення спеціальних браслетів для таких дітей, на яких би була контактна інформація про дитину та її батьків. Організатор акції у Рівному Олена Корсун - голова благодійного фонду та мама дитини аутиста каже, що подібні акції нині проводяться по всій Україні.

Головне, кажуть організатори акції, це пояснити людям, як треба поводитися із аутистами. Адже такі діти потребують постійної підтримки та нагляду дорослих. І якщо така дитина загубиться, вона просто не зможе самостійно повернутися додому.