Рівнян та мешканців області закликають скласти зброю і здати її міліції. Принаймні незареєстровану. Місячники присвячені цій темі проводяться щороку. А учора подібну постанову прийняла і Верхова Рада України.

Рівне нщину роззброюють. Поки що добровільно. Виконувати постанову Верховної ради, яка вступила в дію 1 квітня, про негайне роззброєння незаконних збройних формувань в Україні, взялися і в нашій області. Здати незареєстровану зброю просять усіх, хто її має.

Бойову, нарізну зброю, пістолети заборонені для постійного носіння та зберігання громадянами зберуть на складах та знищать, запевнив Олег Берест. Мисливські рушниці та іншу зброю, що підлягає продажу, можна буде законно переоформити на нового власника. Тим же, у кого зброя оформлена належним чином, нагадують правила її транспортування

За зберігання незареєстрованої зброї та боєприпасів згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.