Найкращого читача України визначали сьогодні у Рівному. За це звання боролися учні шостих, сьомих та восьмих класів з усієї Рівненщини. Хто ж власне виборов це звання та поїздку до Львова на Міжнародний дитячий фестиваль "Книгоманія"?

Саме так побачили роман Всеволода Нестайка "Тореадори з Васюківки" рівненські семикласниці Ніна та Наталка. Кажуть, саме про цей твір розповідатимуть журі обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України – 2014».

Шестикласниця Ганна з села Великий Мидськ Костопільського району перед початком конкурсу не хвилюється. Каже - віддалила страх і налаштувалася на боротьбу. Окрім улюбленої книги вирішила прочитала і власний вірш присвячений Тарасові Шевченку.

Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України – 2014» у Рівному проводять вже вдесяте. У Рівне приїхали переможці сільських, міських та районних етапів - учні шостих, сьомих та восьмих класів. Усі вони - діти унікальні, адже у світ новітніх технологій, приділяють увагу не комп'ютерним іграм, а читанню.

Аби перемогти у конкурсі, діти упродовж року вели читацькі щоденники, здавали літературні тести, відповідали на запитання журі та презентували свою улюблену книгу. В результаті звання "Найкращий читач України" вибороли шестикласниця Марія Бурич з Березнівщини, семикласниця Валерія Колодежна з Костополя та восьмикласник Олександр Лахманюк з Дубного. Усі вони вирушать до Львова на Міжнародний дитячий фестиваль "Книгоманія".