Всеукраїнська олімпіада з географії зібрала учасників, керівників груп та членів журі у Рівному. Її планували проводити у Миколаєві, однак через буремні події на сході України, життя дітей вирішили убезпечити, відтак за три дні змагання перенесли до Рівного. Тож нині учні 8-11 класів, змагаються за звання найкращого географа.

Дев'ятикласник Андрій Дубина до Рівного приїхав з села Іваньки Черкаської області. Минулоріч хлопець вже перемагав у Всеукраїнській олімпіаді з географії, цього разу змагається на рівні з десятикласниками, однак вже лідирує за результатами першого туру.

Результати першого теоретичного туру вже відомі. Нині всі учасники і члени журі очікують як діти впораються з практичними завданнями. Усі роботи перевіряються у зашифрованому вигляді, аби мати неупереджені результати.

На олімпіаду Всеукраїнського рівня приїхало 130 учасників, учнів 8-11 класів. Організатори відповідають не лише за умови написання завдань, а й поселення, харчування, та дозвілля гостей. Кажуть тут збираються друзі, тому найбільше засмучені відсутністю команди з Криму.

Перемога в олімпіаді Всеукраїнського рівня додає учасникам додаткові бали до ЗНО, а окремі переможці претендуватимуть на президентську стипендію. Найкращі учні 10 класів змагатимуться ще й за путівку на міжнародні змагання з наук про Землю.