Чи крали чиновники Рівненщини гроші - таким питанням останній місяць займалась спеціально створена депутатська комісія обласної ради. ЇЇ голова, Віктор Кривун, сьогодні на прес-конференції оприлюднив перші результати своєї роботи.

Будівництво Перинатального центру у Рівному, шкіл у двох районах області та дороги на вулиці Соборній. Саме ці об'єкти стали причиною прискіпливої уваги спеціальної комісії утвореної депутатами Рівне нської облради. Уповноважений по контролю за діяльністю правоохоронних органів Віктор Кривун каже, звернувся до відповідних інстанцій ще місяць тому, аби ті провели перевірку витрачання коштів на ці об'єкти. Проте результату і досі немає.

Голова Рівне нської облради в свою чергу переконує, що окремі контролюючі структури не проводять відповідних перевірок посилаючись на одне з перших рішень президії. А саме про мораторій на проведення перевірок фізичних та юридичних осіб. Михайло Кириллов каже, рішення президії облради має рекомендаційних характер для всіх структур державної влади.

Юрист Сергій Турович, який працює в спеціальній комісії Рівне нської облради розповідає, має факти коли ще за попередньої влади кримінальні справи з розкрадання державних коштів правоохоронці спочатку відкривали, а потім "заморожували".

Також члени комісії вимагатимуть від керівників контролюючих органів звітувати щомісяця за пророблену роботу. А Віктор Кривун пообіцяв оприлюднити результати про хід розслідування справ про розкрадання державних коштів вже на початку квітня.