Принаймні поки що. Таке рішення наразі ухвалив Рівненський міський суд. Нагадаю, справа про будівництво двох автозаправних станцій у Рівному стала скандальною ще у 2012-му році. Тоді на вулицях Басівкутській та Соборній почали зводити АЗС, проти яких повстали рівняни. Втім, незаконним це будівництво Феміда не визнала і тепер.

Мешканка будинку на вулиці Соборній 422 Марина Костенко з будівництвом АЗС поблизу свого помешкання бореться вже два роки. Жінка відвідала ледь не усі судові засідання по цій справі. Останнім рішенням рівненського міського суду задоволена. Переконує, будувати автозаправну станцію саме на цій ділянці землі не можна.

Наталія Лисенко також мешкає у будинку на вулиці Соборній 422. Жінка досі не розуміє як депутати Рівне ради дали дозвіл на будівництво заправки практично під вікнами багатоповерхівки.

Проте рівненський міський суд просто визнав законним рішення депутатів Рівне ради річної давності. Нагадаємо тоді міські обранці оголосили мораторій на будівництво автозаправних станцій у Рівному до 2020 року. Чи є це рішення суду остаточним поки невідомо.

Окрім того, представникам фірми-забудовника ще раніше міська влада запропонувала інші ділянки для спорудження АЗС. Проте відповіді так і не дочекалась.