Більше місяця рівненські неповнолітні благодійники збирали кошти для хворого школяра. 15-річний Іван Коврига, який навчається у четвертій школі, потребує пересадки серця. Коштів для операції у його рідних немає, тому діти вирішили допомогти зібрати частину суми для лікування хлопця. Вони організували різноманітні благодійні заходи та флеш-моби. Усі зібрані кошти сьогодні віддали мамі юнака.

П'ятнадцятирічного Івана Ковригу підтримують усі школи міста. Учні активно долучилися до збору коштів, аби хоча б трішки допомогти хлопцю. В результаті школярі самотужки зібрали понад 63 тисячі гривень.

Упродовж місяця учні організували активну діяльність. Концерти, дискотеки, аукціони, флеш-моби, ярмарки та театральні вистави. Діти випробували усі свої можливості у благодійництві.

Нещастя спіткало родину хлопця несподівано. Подібних проблем раніше не виявляли, Іван мав основну групу по фізкультурі. Влітку минулого року почав довго кашляти, після обстеження лікарі виявили хворобу серця.

Мама Івана Ковриги радіє такій допомозі дітей. Каже допомагає уся родина, друзі, колеги по роботі, і навіть незнайомі люди. Адже операцію з пересадки серця потрібно робити в Німеччині. Допоки збирають кошти і регулярно лікуються в клініці серця у Києві.