Втім воювати за свою країну готові не усі. З Володимирецького району та міста Кузнєцовська військовозобов'язані чоловіки масово тікають до Росії . Кажуть - їдуть на заробітки. Як уникнути масового дезертирства розмірковували на Президії облради.

Усі Збройні сили України приведені у вищу ступінь бойової готовності, проводяться широкомасштабні навчання, які дозволять, належним чином реагувати на будь-який розвиток суспільно-політичної ситуації в Україні. Це стосується і Рівне нщини. Однак, є у нас і проблеми: з Володимирецького району до Росії масово тікають чоловіки.

Крім того, просили військові і матеріальної допомоги, щоб одягнути, взути та забезпечити необхідним інвентарем батальйони територіальної оборони, які нині формуються в усіх областях. Вони забезпечуватимуть діяльність місцевих органів влади, боротимуться з незаконними формуваннями. На Президії сьогодні ж депутати підтримали кандидатуру Дмитра Зайцева на посаду голови обласного управління СБУ. Він не лише вкотре нагадав про свою біографію, а й зміг спростувати причетність до корупції. Представники "Правого сектору" передали кандидату анонімку, в якій йшлося що Зайцев брав хабарі працюючи в податковій.

Також на Президії подбали про допомогу сім'ям з Криму.

Поки що, жодна кримська сім'я до Рівного не приїхала. Тим часом, звільнитись зі своїх посад у контролюючих органах закликали чиновників депутати облради. Адже, незважаючи на рішення президії вони проводили безкінечні перевірки підприємств та організацій.