Старі обличчя в новій владі. Сьогодні люстраційний комітет отримав роботу - їм на затвердження подали двох заступників очільника області та головного СБУшника. Усі виявилися людьми не новими? проте політично закріпленими.

День люстраторів розпочався зі знайомства з кандидатом в начальники обласного управління служби безпеки України. Охочим до крісла виявився Екс-головний борець з корупцією у податковій. Дмитра Зайцева представляв УДАРівець Анатолій Сидорук. Клопотання про призначення Зайцева підписував особисто нардеп Чугунніков.

Знайомство з майбутнім силовиком триває близько години.

Із приходом до зали Сергія Рибачка люстратори стихли, а кандидата в СБУшники - відпустили.

Першим люструють екс-мера Острога, Батьківщинівця Тараса Пустовіта. Претендує він на крісло господарського заступника. Обіцяє розслідувати будівельні махінації і оприлюднити корупційні схеми в будівництві.

Теж боротиметься з корупцією, але за двох - Свободівець Олександр Савчук. Він претендує на крісло гуманітарного заступника. Саме він виконуватиме обов'язки, які при Берташеві покладались одразу на двох заступників.

Всіх трьох кандидатів у чиновницькі крісла люстратори обговорювали близько трьох годин. По тому - відпустили писати анкети і заповнювати декларації.