Рівненські чоловіки готові захищати Україну від загарбників. Вони вже тиждень як штурмують військомати, хтось з власної волі, хтось за викликом, та більшість військовозобов'язані. Сьогодні з проханням пришвидшити військову науку звернулись і студенти НУВГП.

Студенти випускного курсу кафедри військової підготовки Національного університету водного господарства та природокористування вирішили не стояти осторонь проблем, які виникли в державі. ТОж звернулися до військового комісаріату з проханням, аби тут їм достроково провели заплановані заходи.

Командири взводів кажуть, таке рішення приймали спільно зі своїми товаришами, а це понад сто двадцять випускників. Усі вони готові вже мобілізуватися і за потреби захищати Україну.

Чи стануть студенти достроково молодшими офіцерами, час покаже. Нині ж до військкомату підтягуються інші, дорослі добровольці. Ярослав Загиней - підприємець, нині підписує документи щодо надання в користування транспорту та водіїв.

Військовозобов'язані чоловіки розповідають, чимало з них спочатку приходили добровільно, реєструвалися, уточнювали списки та інші дані. На вік ніхто не зважає, усі готові боронити свої сім'ї та землю від ворогів.

Втім, рівняни вірять, подібні заходи з мобілізації будуть лише перестраховкою.