Прийом документів на денну форму навчання у вищих навчальних закладах завершено. У приймальних комісіях резюмують: абітурієнти одночасно подавали заяви на кілька напрямів підготовки. А після оголошення результатів матимуть небагато часу для остаточного вибору спеціальності. Оксана Конопацька - детальніше.

Олександр Харитонов уже за тиждень остаточно знатиме студентом, якого вищого навчального закладу він стане. А поки що шукатиме своє прізвище у списках рекомендованих до вступу.

Таких завбачливих абітурієнтів, як Олександр, чимало. Приміром, лише в РДГУ майже 1000 потенційних студентів подали документи одночасно на два напрями підготовки. У приймальній комісії констатують: кількість заяв на вступ значно зросла.

Упродовж місяця в РДГУ працювало п’ять відбіркових комісій. Нині прийом документів на денну форму навчання завершено і працівники підбивають підсумки. А третього серпня оприлюднять результати.

Понад сім з половиною тисяч заяв на вступ подали абітурієнти на денну форму навчання у Національний університет водного господарства та природокористування. У закладі розповідають: традиційно найбільшим попитом користуються економічний, будівельний та екологічний напрями.

Аби подати оригінал сертифіката, а відтак стати студентом вишу, абітурієнти, рекомендовані до зарахування, мають лише п’ять днів від дня оприлюднення списків. Тож зволікати і розмірковувати — часу обмаль.