Курс долара і далі тримає в тонусі політиків, бізнесменів та звичайних громадян. На те, що відбувається з валютою, сьогодні відреагували в обласній адміністрації. Там намагалися порахувати, що втратила Рівненщина за період, відколи курс долара почав падати. Банкір у відповідь розводять руками - кажуть курс знизили, аби втримати інфляцію.

Тиждень з новим офіційним курсом долара на рівненщині підсумував голова обласної адміністрації Віктор Матчук. Чиновник називає проблему політичною, щоправда з економічними наслідками. Кераманич області порахував, зміна курсу з’їла майжк 10% валютних заощаджень громадян.

Голова обласної адміністрації переконаний, будь - яке втурчання курс валют це завжди шкода для економіки. Він розповів, вже цієї п’ятниці у столиці про грошове питання говоритимуть на засіданні Ради національної безпеки і оборони. Однак пропри все, позбуватися доларових заощаджень Віктор Матчук не радить. В обласному управлінні нац.банку переконують, офіційних роз’яснень з Києва чому відбулася зміна курусу долара не отримували. Кажуть, на початку літа валюта завжди дешевшає.

У банку переконують, у такий спосіб - виконали свій конституційний обов’язок - спробували стримали інфляцію. Наскільки це допомогло, говоритимуть на засіданні національної ради з безпеки і оборони вже цієї п'ятниці.