Про це йдеться у відкритому зверненні Автомайдану Рівне до начальника УМВС України в Рівненській області Дмитра Лазарєва та начальника ДАІ в Рівненській області Олександра Семенюка.

"Ми, представники неполітичного громадського об’єднання Автомайдан Рівне звертаємося до керівництва правоохоронних органів Рівне нської області з вимогою якісно виконувати покладені на них обов’язки.

Протягом останніх тижнів, контролюючи дотримання порядку на дорогах області, ми зіткнулися з проявами халатності та непрофесійності працівників Державтоінспекції та патрульної служби. Нами зафіксовано численні випадки, коли правоохоронці не реагують належним чином на звернення за телефонам 102. В середньому, з моменту виклику працівників міліції до часу їх прибуття на місце правопорушення проходить до 40 хвилин. Це призводить до дискредитації правоохоронних органів та втрати довіри громадян. Також ми змушені констатувати, що відсутність контролю з боку працівників Державтоінспекції породжує в несвідомих громадянах відчуття безкарності. Свідченням цього є значне зростання кількості нетверезих водіїв на дорогах області. Звертаємо увагу на те, що попри неналежне виконання посадових обов’язків працівники міліції та Державтоінспекції продовжують незаслужено отримувати заробітну плату з бюджету, який наповнюють платники податків.

Автомайдан Рівне також звертається до мешканців області з проханням дотримуватись правил дорожнього руху. Усвідомлюючи свою відповідальність за забезпечення правопорядку, доки не буде відновлено належний контроль з боку Державтоінспекції, ми беремо на себе відповідальність за ситуацією на дорогах області. Відтак, просимо водіїв ставитися з розумінням до дій представників Автомайдану. Наголошуємо, що наші активісти діють виключно в межах законодавства. При зупинці автомобіля кожен громадянин повинен вимагати посвідчення у представника нашої організації. У разі виникнення непорозумінь та конфліктів, звертайтеся за телефоном 068 3163325.

Автомайдан Рівне "