На радість школярам у Рівному від завтра карантин. Медики стверджують, епідемічний пороговий рівень перевищено майже на 20 відсотків, тому зволікати із введенням стримуючих заходів не варто. Сьогодні члени постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Рівного на своєму засіданні вирішили таки ввести в обласному центрі протиепідемічні заходи карантинного характеру, аби не допустити поширення епідемії.

До рішення ввести у Рівному карантинні заходи члени міської техногенної комісії дійшли не одразу. Медики запевнили, епідемічний рівень у місті перевищує норму на 19 відсотків.

Кажуть, захворювання серед дітей порівняно з минулим тижнем зросло чи не вдвічі. Проте самі освітяни кажуть, хворих в школах не достатньо для введення карантину. Медики ж залишились невблаганними, стверджують ризикувати не варто.

Таку ініціативу члени комісії підтримали. Проте вирішили на довго карантин не затягувати, і в понеділок 3 березня зустрітися знову щоб проаналізувати, чи дав він позитивні наслідки. Якщо кількість хворих піде на спад, вже з 4 березня діти знову підуть до школи.