На Рівненщині відновили роботу майже усі вищі навчальні заклади. Так, з 35 ВНЗ усіх рівнів акредитації відсьогодні розпочали роботу у нормальному режимі - 30. Решта відновлять навчання вже завтра. У рівненському гуманітарному університеті кажуть, що стовідсоткової відвідуваності нині немає. Проте проблеми в цьому не бачать.

Після чотириденних незапланованих за навчальним планом канікул у рівненських вишах відновилися заняття. Погризти граніт науки до гуманітарного університету нині прийшло близько 90 відсотків студентів.

Вимушені пропуски у деканатах вирішили не відпрацьовувати.

Самі студенти кажуть, після останніх подій до навчання підходитимуть більш серйозно.

Проректор запевняє, навчання студентів для викладачів пріоритетне, проте позбавляти їх права на висловлення власної думки ніхто не буде.

Самі студенти милості вирішили не чекати. І вже сьогодні найактивніші зібралися на координаційну студентську раду. У ній представники кожного вишу області, так звані координатори.

Саме координаційна рада допомагатиме створенню в Рівному студентського парламенту. Сьогодні ж студенти вимагають проведення люстрації викладачів-хабарників та всіх, хто примушував їх відвідувати провладні мітинги, погрожуючи відрахуванням з вишів.