Недосконала рівненська медицина попала під пильне око депутатів обласної ради. Вони проаналізували видатки обласного бюджету на фінансування обласних закладів охорони здоров'я у 2013 році і дуже засмутилися. Кажуть, медицина сьогодні - бездонна бочка, в якій невиправдано багато грошей іде не на медичні цілі.

На круглий стіл, присвячений фінансуванню медицини, депутати запросили громадськість. Їй вони розповіли про найстрашніші проблеми галузі. Серед яких - старіння. Кажуть, пенсіонерів в медицині стає надто багато і молоді ніде працювати. Останньої із надлишком, адже обласний бюджет годує аж 4 медичні навчальні заклади.

Скорочення пенсіонерів проблеми бюджету не вирішить, кажуть в управлінні охорони здоров'я. Адже їх місця займуть молоді. А галузь втратить вузьких профільних спеціалістів.

Аналіз показав, що в медицині нерівномірно використовуються гроші на енергоносії. А співвідношення лікарів до обслуговуючого персоналу у деяких закладах просто невиправдане.

Лікарі ображаються, кажуть звинувачення у роздуванні штатів - безпідставні.

Депутати вирішили дослідити доцільність фінансової підтримки рівненського діагностичного та обласної стоматполіклініки, І хочуть зовсім ліквідувати рівненській обласний центр здоров'я, обласну базу спецмедпостачання та шпиталь інвалідів війни у Клевані. А Рокитнівське медучилище та медичні коледжі У Рівному, Дубно та Костополі - реорганізувати. Результати досліджень врахують при формуванні бюджету на цей рік. Натомість громадськість звернулася до депутатів з проханням дослідити і правоміріність благодійних внесків у медичних закладах області та використання цих коштів.