Цей заклад особливий тим, що він єдиний у Рівному виховує дітей на прикладах мужності вогнеборців, відтворює процес розвитку і становлення пожежної охорони та демонструє традиції пожежно-рятувальної служби.

Учні двадцять четвертої рівненської школи уроки протипожежної безпеки відвідують із задоволенням. Кажуть, тут не лише розповідають про шкоду, яку завдає вогонь, а й вчать як правильно поводитись під час різних небезпечних ситуацій, які можуть статися у житті.

Клас-музей "Промінець" створили ще у 2004-му році. Виник він на базі Рівне нського навчально-виховного комплексу „Школа-ліцей” №2. До створення та функціонування класу-музею долучилися як ентузіасти, так і ветерани пожежної охорони. Вони надавали архівні матеріали та експонати. Рятувальники переконують, саме в дітей потрібно у першу чергу виховувати культуру протипожежної безпеки.

З моменту відкриття клас-музей відвідало більше 80 тисяч школярів. Його завідувач Людмила Холохолова розповідає, такий клас створювався, аби попередити виникнення пожеж. Проте зараз функції музею значно розширилися.

Опікуються проблемами музею і рятувальники області. Вони постійно поповнюють заклад експонатами, а також періодично беруть участь у навчальному процесі.

Дивіться також: На Рівне нщині відкрили новий музей рятувальників