У Рівному проголосять республіку. Усе, як насправді - мер, магістрат, президент і парламент. Але жодної політики. Щорічне дійство "Студентська республіка" відбуватиметься 31 травня та 1 червня в парку поблизу Палацу дітей та молоді. Гості студії - Марина Хромих та Назар Лебедюк. Ведуча Світлана Сирота.

Світлана Сирота: Цей захід відбувається вже не перший рік, але для тих, хто ще не знає - що таке "Студентська Республіка"?

Назар Лебедюк: "Студентській Республіці" 10 років. Вона проводиться в два етапи - регіональний та всеукраїнський. Регіональній Республіці вже 5 років. Тут обирають мера. А взагалі "Студентська Республіка" - це мініатюрна модель нашої країни. Це - гра, яка дає неоціненний життєвий досвід.  

Світлана Сирота: Якою є мета проведення заходу?

Марина Хромих: "Студентська Республіка" в першу чергу дає величезний досвід, який студенти не отримують сидячи в аудиторіях. Досвід, який вони отримують в "Республіці" використовують у майбутньому. 

Світлана Сирота: Які заходи проводять в "Студентській Республіці" і який вони дають ефект?

Марина Хромих: Особлива риса "Студентської Республіки" - вона показує ті події, які потім відображаються в реальному житті країни. Вчить молодих людей знайти правильний шлях в житті.

Світлана Сирота: Що можуть побачити прості Рівняни, якщо завітають до вас? І де буде відбуватись "Студентська Республіка"?

Марина Хромих: "Студентська Республіка" буде проходити в парку поблизу Палацу дітей та молоді. І вона буде відображати мініатюрні Україну.