І до новин спорту. А вони у нас сьогодні із скандальним присмаком. Наприкінці минулого тижня Перший національний канал, який викупив права на трансляцію Олімпіади в Сочі заборонив усім використовувати не лише відео змагань, але й самі слова Олімпіада, Олімпійські ігри та їхнє гасло. Таке рішення обурило не лише рівненських журналістів, але і юристів. Останні кажуть, заборона абсурдна і цілком незаконна.

Лист Першого національного про заборону позначок та слів Олімпіада, Олімпійські ігри та гасла "Швидше, вище, сильніше" в юридичних колах вже встигли наректи Офіційним українським олімпійським анекдотом. Представник національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Дмитро Тарасюк взагалі не знає, чи то сміятися після його прочитання, чи то плакати.

На першому національному стверджують, що захищають права на трансляцію та авторські права.

Більше того юристи кажуть, заборона вживати слова Олімпіада та Олімпійські ігри взагалі виходить за межі повноважень телеканалу і суперечить підписаному Україною Найробському договору про охорону Олімпійського символу.

Дмитро Тарасюк вважає, що керівникам першого національного варто вгамувати апетити. Натомість перший національний обіцяє моніторити усі телеканали щодо несанкціонованого використання відео олімпійських ігор, права на трансляцію яких викупив за державні гроші.