Народна Рада для українців термін не новий. Наприкінці травня 1990 року Народну Раду сформували із членів Демократичного блоку в українському парламенті. Це була чи не перша вітчизняна парламентська опозиція кінця минулого століття. Народна Рада значною мірою, сприяла ухваленню Декларації про державний суверенітет України (16 липня 1990 р.) та Акту проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року.

Народна рада для українців має вагоме значення, запевняє історик. Це та сама Центральна Рада 1917-18 років, лише з іншою назвою. Однак саме вона увійшла в історію видатними Універсалами, які змінили курс України. Наприкінці 20 століття знову з'явилася вже Народна Рада, вона також мала історичне значення для країни. Тому нині, переконаний історик, це єдине правильне рішення.

Замислюватись про створення Народної Ради українці почали у розпал протистояння. Тож нині, запевняють народні обранці, шляху назад немає, тому змушені брати владу у свої руки, аби стабілізувати ситуацію та навести лад.

Микола Кучерук каже, міжфракційне об'єднання "Народна Рада" візьме на себе повноту відповідальності за життєдіяльність усіх органів, які є на території Рівне нщини. Активісти переконані, це єдиний легітимний шлях.

Тож Народна Рада перш за все планує відновити повернення до парламентсько-президентської республіки, з обмеженнями для президента. Усе задля відновлення миру, та завершити протистояння в Україні.