Про непересічну і навіть унікальну культурну подію в житті міста розкажуть гості студії - організатор дійства, керівник "Руського культурного центру" Рівного Михайло Кирилов та художній керівник і диригент хору "Воскресіння" Олександр Тарасенко. Ведуча Світлана Сирота.

Світлана Сирота: Завтра в залі камерної та органної музики відбудеться незвичайний концерт - хор Воскресіння виконає "Всеношну" Сергія Рахманінова - твір із непростою історією, духовний і світський водночас. Чому саме такий вибір?

Олександр Тарасенко: Це давня мрія поставити "Всеношну" Рахманінова, і завдяки "Руському культурному центру" ми цю мрію втілюємо в життя. На рівненщині поховані родичі Сергія Рахманінова, тому ми вирішили розпочати саме звідси.   

Світлана Сирота:Хор Воскресіння має славу не лише в Україні, а й далеко за її межами. Чи  плануєте Ви гастролювати зі "Всеношною"?

Олександр Тарасенко: Звичайно. Це дуже великий та надзвичайно складний твір, тому ми багато часу готувались. Ми зацікавлені у тому, аби показати концерт хоча б в Україні. звичайно було б добре, якби поїхали в Росію та Західну Європу.

Світлана Сирота: На концерт прибуде багато поважних гостей з Росії. Скажіть хто саме?

Михайло Кирилов: Це буде член уряду Росії - Астафьєв. Він хоче щоб цей концерт ми показали перед московською публікою.