Портфель полегшав, уроків поменшало, вчитись стало цікавіше. Таке ноу-хау запровадили у четвертій рівненській школі. У цьому семестрі діти почали вчитися за новою системою три по тридцять хвилин. Уроки проходять комплексно, тобто у день діти мають усього дві, або ж три навчальних дисципліни.

Учні четвертої школи радіють нововведенням. У дев'ятому класі урок правознавства, у цьому семестрі перший, адже минулого тижня за розкладом була історія. Школярі кажуть, тепер вони можуть більше зосередитись на одному предметі і вивчати його ефективніше.

Чи виправдає нова система навчання, у школі не знають. Кажуть, результати побачать лише по закінченню семестру.

Таку систему поки що запровадили у 5-11 класах. Досвід перейняли у столичних колег з гімназії Сухомлинського. Підготовку до змін почали ще восени. Адже навчальний план потрібно було адаптувати до нової сітки.

Щоправда ідею директорки спочатку не всі схвалили, та й не знали як сприймуть такі зміни батьки. Та все ж на експеримент наважились.

Експеримент "Три уроки по Тридцять" поки що триватиме до кінця другого семестру. Про результати та плани - чи житиме далі проект, стане відомо вже влітку.