Мандрувати світом в уяві, що не має меж. Це вміють рівненські діти, переконані організатори виставки "Намалюй усмішку". Вона стартувала у рівному. Частина робіт намальована дітьми з особливими потребами. Вони змушені працювати індивідуально, удома. Але від цього їх роботи не менш професійні

Доля їх обділила фізично, а в своїх картинах вони дозволяють собі і міряти, і радіти, і сумувати. З олівцем у руках та надією у серці діти воюють зі своїми хворобами, і навіть перемагають. У малюнках відблиск душі меленьких художників.

Десятирічний Максимко майже 5 років малює. Розповідає спочатку це були ландшафти Рівного. А після відпочинку на морі взявся за пейзажі Криму. В майбутньому планує стати художником.

Поділяє хобі сина і його мама. Каже добре малювати це вже сімейна традиція, тому сподівається, що і надалі Максимко не полишатиме свого захоплення.

Приємною несподіванкою для дітей стала п’єса рівненських лялькарів - мандрівка комедіантів. Організатори свята наголошують, у цих малюнках головоне не професінйість, адже для деяких діток тримати пензлик в руці це вже досягнення.

Проби намалювати посмішки відбуваються не вперше і не востаннє у Рівному запевняють організатори. Адже важливо аби діти відчули свою значимість і такі потрібні їм тепло і ласку.