З першого січня за харчування дітей у садочках Рівного батьки платитимуть більше. Подорожчання харчування, запевнили освітяни виправдане. Адже до кінця минулого року харчували згідно цін 2008 року, тепер же вартість продуктів переглянули і зробили відповідні зміни. Тож вартість харчування зросла на 2 гривні в день, половина з якої лягає на плечі батьків.

Обідня пора у дитсадку номер 47. Дошкільнята вже помили руки, і наввипередки розповідають, які страви полюбляють.

Сьогодні на обід суп з галушками, гуляш з гречаною кашею, та компот. До харчування діток у садочку підходять креативно, запевняє завідувач закладу. Однак за основу беруть перспективні двотижневі рекомендації фахівців, щодо норм харчування.

Донині норми дитячого харчування не переглядали з 2008 року. Відтак зі стрибками цін на продукти, дотримуватись вимог було складно. Тепер же радіють освітяни, ситуація покращиться. Батьків про підвищення цін вже попередили.

Тож з першого січня харчування малюків у Рівному коштуватиме від 10 до 19 гривень у день. Та батьки платитимуть, як і раніше половину вартості. На таке підвищення додатково з бюджету передбачено мільйон 400 тисяч гривень.

В управлінні запевнили, усі пільги для дошкільнят щодо харчування зберігаються. Нині в місті діток-пільговиків понад дві тисячі.