Нагадаємо, ((http://rivne1.tv/news/30102)(у центрі Рівного новий знак, який забороняє проїзд)).

Відповідно до розпорядження міського голови міста Рівне від 31 грудня 2013 року № 1029-р на ділянці вулиці Соборної, від вулиці Чорновола до вулиці Дубенської, на перехрестях з вулицею Соборною, був замінений заборонний дорожній знак 3.1. «Рух заборонено» на дорожній знак 3.2 «Рух механічних транспортних засобів заборонено».

Згідно Правил дорожнього руху України механічний транспортний засіб це транспортний засіб, що приводиться в рух з допомогою двигуна.

Цей термін поширюється на трактори, самохідні машини і механізми, а також тролейбуси та транспортні засоби з електродвигуном потужністю понад 3 кВт.

Не поширюється дія знаку 3.2 «Рух механічних транспортних засобів заборонено»: на транспортні засоби, що рухаються за встановленими маршрутами; на водіїв-інвалідів, що керують мотоколяскою або автомобілем, позначеними розпізнавальним знаком «Інвалід»; на транспортні засоби, що обслуговують громадян чи належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, а також на транспортні засоби, що обслуговують підприємства, які розташовані у позначеній зоні. У таких випадках транспортні засоби повинні в’їжджати до позначеної зони і виїжджати з неї на найближчому перехресті до місця призначення.

Державтоінспекція нагадує, що згідно статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, невиконання вимог дорожніх знаків тягнуть за собою накладення штрафу від 255 до 340 грн.