Іноземці у Рівному вчили місцевих чиновників планувати на 7 років вперед. А ще обговорювали спільні проекти, які допоможуть вирішити низку проблем у місті. У Центрі сприяння бізнесу відбулась зустріч представників міста Люблін та Рівного. Яким досвідом поділились поляки із нашими підприємцями і представниками профільних управлінь та про плани співпраці на 2014 рік?

Проект зі співпраці муніципалітетів Рівного та Любліна і розвитком малого та середнього підприємництва розпочався у травні цього року.

Найімовірніше, перші такі спільні підприємства з'являться у агропромисловому секторі. Тим часом, у рамках співпраці Рівного та Любліна вже провели чимало спільних семінарів, виставок та конференцій. Зокрема, на цій зустрічі представник польської сторони розповідав як написати такий проект, щоб Євросоюз дав на нього кошти. А ще вчив планувати свої кроки на сім років вперед, адже саме на такий термін затверджується бюджет Європейського союзу. Поляки слідкують і переймаються подіями, які нині відбуваються в Україні, тож своїм досвідом діляться охоче.

Після основної презентації стратегії співпраці міст, представники управлінь розповіли про проблеми Рівного. А потім запропонували шляхи їх вирішення, зокрема, через реалізацію низки проектів у кожній галузі. Польські колеги запросили представників профільних управлінь на тематичні зустрічі до Любліна. Результатом цих зустрічей, сподіваються, стане подальше включення запропонованих ідей до стратегічного плану співпраці Любліна з українськими містами. А ще дасть змогу залучити альтернативні - міжнародні джерела фінансування.