На захисті людини, але поза політикою. Саме так свою діяльність характеризують юристи рівненської обласної громадської організації "Комітет виборців України". Найчастіше відстоюють права простих громадян у суперечках з чиновниками.

Не більше скаржаться, а активніше відстоюють свої права. Так говорять про своїх клієнтів юристи обласного "Комітету виборців України". Лише за одинадцять місяців цього року зареєстрували майже тисячу звернень. Левова частка з них стосується адміністративного судочинства. Тобто, проблем, пов'язаних із взаємовідносинами «людина-влада».

За словами юристів, більшість проблем виникає взагалі на рівному місці. Адже на їх вирішення насправді, потрібно кілька хвилин. Натомість справи навмисно затягуються.

Більшість скаржників - пенсіонери та інваліди. Саме ця категорія найактивніше добивається свого. Хоч на дорогих адвокатів не має грошей. А от працівники бюджетної сфери скаржитись не квапляться - бояться втратити роботу. Хоча й серед них є такі, що йдуть усупереч системи й таки доводять свою правоту.