Причому роблять це за зразком західної медицини. Вп'яте в місті влаштували безкоштовна школа, яку міг відвідати кожен охочий. Розказували там, як правильно боротися з наслідками недуги.

Регіна Корчинська проживає в Росії. Приїхати на кілька місяців до Рівного змусила хвороба батька. Вона каже, що у лікарнях дають тільки загальні поради для людей, які доглядають за хворими. Тут пані Регіна хоче почути більше конкретики.

Подібні школи з реабілітації після інсульту, окрім Рівного, в Україні існують лише в столиці. Основа їх цілі - подолати необізнаність як хворих, так і тих, хто за ними доглядає.

Особливістю п'ятого семінару стала онлайн-конференція з ерготерапевтом - спеціалістом, діяльність якого направлена на відновлення функціональності руки. Цієї професії в Україні офіційно не існує. Натомість, на Заході послуги таких лікарів користуються попитом.

У підсумку всі учасники отримали відповіді на найактуальніші і дискусійні запитання. Темою ж наступної зустрічі організатори планують зробити соціальний захист хворих, які перенесли інсульт.